Правила за движение по пътищата

 

 
Рейтинг: 3.00
(77)
3a Правилникa
Съдържание
ТЕМИ
Галерия
Каталог
Помощна


Връзки За контакти

ТЕМИ / АВТОМОБИЛЪТ - УСТРОЙСТВО , ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ

07 Март 08, 22:58
Средства за ограничаване на преместването на хората при удар на автомобила при ПТП

Всички автомобили задължително са оборудвани с обезопасителни колани . Все повече автомобилни марки произвеждат моделите си серийно оборудвани с въздушни възглавници (Airbags) , както и с други системи предпазващи пътниците .

За да осигурите безопасността на вашето дете , задължително неутрализирайте въздушната възглавница за пътуващия до водача , когато поставяте столче за деца с гръб към посоката на движение на предната седалка .

За да бъдат предните и странични възглавници напълно ефикасни , трябва да се спазват следните правила за безопасност :

Задължително използвайте предпазен колан , Доколкото е възможно , се въздаряйте от пушене , тъй като задействането на възглавниците може да причини изгаряния или рани от цигарите , Никога не демонтирайте , не пробивайте и не удряйте силно волана .
 


Активна облегалка за глава

Подглавникът ( облегалка за глава ) на седалката е снабден със специално устройство , защитаващо от камшичен удар. При удар отзад натискат на тялото върху облегалката измества подглавника напред и нагоре , предпазвайки изхвърлянето на главата назад . Регулирането на подглавника е правилно , когато горният край се намира на височината на горната част на главата



 

Идентификационен номер ( VIN - код ) на превозното средство


VIN - код е идентификационният номер на превозното средство , поставен от производителя. Състои се от 17 символа , като всеки символ носи определена информация : страна , производител , модел , марка , година на производство и др. VIN - код се поставя от страна на водача , на достъпно място , по начин , които изключва изтриване или промяна . Кодат позволява лесно класифициране на автомобилите и разпознаването им в случеи на кражба .


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3524